Vrlo je verovatno da ako sami krenete u selidbu i bez ikakvog iskustva, verovatno završiti sa velikom glavoboljom.
Sam proces preseljenja zahteva dosta fizičkog i emocionalnog naprezanja, a ponekad može biti i traumatičan. Jednostavno znanje par stvari pre selidbe vam taj dan može pretvoriti u prijatan radni vikend.
ciscenje kuhinje

1. Čišćenje pre selidbe

Čini se glupo da morate to raditi pre selidbe, ali čišćenja je bitno. Dobra priprema može biti i pola posla, tako i čišćenje može da vam kasnije u mnogome skrati vreme. Ako ovo ne odradite na vreme, verovatno ćete doći u situaciju da nešto čistite i sredjujete pre same selidbe, što će vas u mnogome usporiti.

Naročito treba obratiti pažnju na kuhinju, na frižidere, zamrzivače i šporete ali i druge kuhinjske aparate.

2. Zaboravljanje nalepnica je velika greška

Ako ste se preselili u novu kuću ili stan, nesumljivo ćete se naći u prostoriji punoj kutija i raznih prenetih stvari. Ali ako niste nalepnicama ili natpisima označavali gde je šta, recimo „kuhinja“, „dečija soba“ onda ste u velikom problemu naći gde vam se i šta nalazi.

Označavanjem kutija možete učiniti sve jednostavnije.
Ne morate na poklopcu svake kutije napisati roman šta je unutra, ali jednostavnom nalepnicom koja je nalepljenja na pristupačnom i vidnom mestu, stvari mogu biti sa lakoćom rasporedjene i raspakovane. Recimo: kuhinja (lonci, tiganji, plastično posudje)

Postoji i trik da se označe polja za svaku sobu, bez obzira na stvari unutar. Na taj način proces raspakivanje će biti još puno lakši.

3. Merenja sprečavaju glavobolje

Možda nekom to izgleda preterano, ali ne kaže naša narodna izreka džabe „Tri puta meri, jedanput seci“. Prvo treba premeriti vaše stvari, naročito one velike, a onda i prostor gde bi one trebale stajati. To ne traje dugo, ali vam kasnije može mnogo pomoći. Ovi podaci će vam značiti kako prilikom samog iznošenja stvari (uskih vrata, nezgodnih stepeništa) tako i prilikom unošenja i rasporedjivanja stvari. Sa ovim podacima moći ćete da ostvarite idealno korišćenje prostora i puno smanjiti mogućnost da se ošteti nameštaj ili zidovi.

 4. Mi to radimo najbolje!

Ako želite da se sve gore navedeno izvršiti precizno, samo nazovite stručnjake. Pink selidbe je firma koja vas može provesti kroz sve ove korake do kraja.
Zamolili ste prijatelja koji ima kamion da vam pomogne oko stvari, ali ga čekate predugo i on vam stalno odlaže. Naša firma će odmah i najboljim vozilima, radnicima, preneti vaše stvari, pa čak i skladištiti.